HUSHÅLL & FÖRPACKNINGAR

Utbudet av material inom hushåll och förpackning sträcker sig från engångsförpackningar till applikationer som ska hålla under en längre tid. Dessa material, som är anpassade för att användas i och runt hemmet, kan exempelvis tillämpas för att tillverka förvaringsprodukter eller utrustning till köket. Det kan också användas till produkter som stekspadar, bunkar, matlådor och livsmedelsförpackningar.

När det gäller material som ska användas i direktkontakt med livsmedel är det av största vikt att välja ett lämpligt material för just detta ändamål. Det handlar om säkerhet, och det är något vi aldrig kan kompromissa med. Vi säkerställer att de material vi erbjuder under denna kategori är säkra och avsedda för att inte påverka livsmedlets egenskaper. Genom att välja något av dessa material kan du vara säker på att inga ohälsosamma ämnen kommer att överföras från plasten till livsmedlet, och heller inte förstöra livsmedlet.

Konsumenter idag ställer höga krav på hållbarhet för framtiden. Därför kan vi erbjuda flera material som är tillverkade helt eller delvis på biobaserad råvara. Hittar du inte ett material som passar just din specifika produkt hjälper vi gärna till.
Kontakta oss så vägleder våra specialister dig rätt.

Nedan har vi listat de material som lämpar sig bäst för hushålls- och konsumtionsvaror.

Material

FÄRGMASTERBATCH
GRILON®
GRILAMID TR®
GRILAMID® FWA
ACRYPET
SYNTHOS GPPS & HIPS
SABIC® HDPE
SABIC® LDPE
SABIC® PP
SABIC® PP compound
LEXAN™ Resin
XYLEX™ Resin
VALOX™ Resin
LNP™ ELCRIN™
MONPRENE®
Woodly®

error: