Färgmasterbatch

Färgmasterbatch

COLOR-SERVICE GmbH & Co. KG erbjuder ett stort utbud av färgmasterbatcher.
Att använda masterbatcher är ett smidigt och kostnadseffektivt sätt att färga in plastprodukter eller förädla andra egenskaper hos plastmaterialet.

Masterbatch är därför ett mycket kostnadseffektivt sätt att färga plast, eftersom det går att färga polymerna under själva tillverkningsprocessen innan produkten har fått sin slutgiltiga form. Genom olika tillverkningsmetoder, som till exempel formsprutning, kan du få en färgad plastprodukt och samtidigt slippa många moment av efterbearbetning.

En annan fördel är att du slipper köpa ett färdiginfärgat plastmaterial, vilket kan vara väldigt kostsamt, speciellt i mindre kvantiteter. Genom att använda masterbatch har du även en större variationsmöjlighet i ditt färgval, eftersom du under processens gång kan välja färgsättning själv utefter din egen önskan. Rent ekonomiskt är det en fördelaktig metod eftersom den även går att använda vid mindre volymer.

Color-Service erbjuder kundanpassade färger såväl som RAL, Pantone och NCS-färger.

Pigmenten besitter de viktigaste tekniska grundparametrarna såsom termisk stabilitet och ljusbeständighet. Alla färgpigment är fysiologiskt säkra och godkända att användas inom livsmedelsindustrin. Pigmenten innehåller varken kadmium-, bly- eller diarylpigment och kan användas i kombination med en mängd olika polymerer. Masterbatches har även lång hållbarhetstid eftersom de är lösningsmedelsfria.

Materialet lämpar sig för användningsområden som bland annat fordons-, möbel- och förpackningsindustrin.

MaterialFamilj

MASTERBATCH

leverantör

Bransch

error: