Medicinteknik

Polymera material för användning inom medicinteknik och hälsovård behöver uppfylla en mängd krav och godkännanden. Några standarder som våra material uppfyller är till exempel FDA, USP class VI och ISO 10993/EN 30993. Flera av våra leverantörer har mycket omfattande portföljer av material för just denna sektor, som lever upp till de högt ställda kraven i branschen. Vid val av material inom medicinteknik är säkerheten, för såväl patient och vårdare, av största vikt. Användningsområdet för produkten avgör materialvalet.

Genom vår breda kunskap och erfarenhet, i kombination med leverantörernas omfattande materialutbud och expertis, kan vi rekommendera dig de bäst lämpade materialen för en effektiv tillverkning och lyckad slutprodukt. Våra material återfinns i bland annat medicinteknisk utrustning och förpackningar. De är godkända för kontakt med såväl läkemedel, hud och kroppsvätskor. Ett annat vanligt krav som ställs på materialen är att de bör klara sterilisering, vara kemikalieresistenta och inneha flamskydd.

Vi hjälper er gärna att hitta rätt material som passar din produkt eller tillverkning och uppfyller era specifika behov.
Kontakta oss via vårt Tech Center. Vi bistår gärna med vår specialistkunskap.

Här nedan listar vi de material som är bäst lämpade för produkter inom den medicintekniska branschen.

Material

TENAC™
Grilon®
GRILAMID® L PA12
GRILAMID TR®
GRIVORY® gv
SABIC® HDPE
SABIC® LDPE 
SABIC® PP
CYCOLOY™ Resin
LEXAN™ Resin
ULTEM™ Resin
VALOX™ Resin
XYLEX™ Resin
LNP™ LUBRICOMP™ compound
LNP™ COLORCOMP™ compound

error: