GRILAMID® L PA12

GRILAMID® L PA12

Grilamid L är en grupp material som tillhör materialfamiljen PA12 vars främsta egenskaper är låg vattenabsorption, hög dimensionsstabilitet samt utmärkt kemikalie- och UV-beständighet. Materialen kännetecknas även av hög hydrolysbeständighet, mycket god slagseghet kombinerat med hög töjning i jämförelse med andra tekniska material med liknande styvhet. Processparametrarna är också mycket fördelaktiga med förhållandevis låga smält- och formtemperaturer vilket möjliggör relativt gynnsamma processfönster.

Grilamid L PA12 kan bearbetas genom formsprutning, rör- och filmextrudering och formblåsning. Grilamid L är ett material som genom att tillsätta fyllmedel, pigment, mjukgörare eller processhjälpmedel kan anpassas efter olika slags applikationer.

De viktigaste användningsområdena för Grilamid L PA12 är till exempel matarledningar, anslutningar för media och tryckluftssystem inom fordonsindustrin. Det används även till kabel, kabelskydd samt kåpor och komponenter för elektriska apparater och hushållsmaskiner. Det är också vanligt förekommande inom industribranschen och för produkter inom sport och fritid.

Till EMS material databas >

MaterialFamilj

POLYAMIDER

leverantör

error: