NORYL™ Resin

NORYL™ Resin

I materialfamiljen NORYL™ Resin ingår olika modifierade PPE blandningar bestående av PPO™ Resin (polyphenylene ether) och polystyren.

NORYL™ Resin kombinerar de inneboende mycket goda egenskaperna hos PPO. Exempel på dessa är god värmebeständighet, elektriska egenskaper, hydrolysstabilitet och låg densitet. Materialet är också lätt att flamskydda med halogenfria FR-system. Sett till materialets prestanda och låga densitet erbjuder materialet ett kostnadseffektivt alternativ till andra prestandamaterial.

Materialet kännetecknas även av egenskaper som hög styvhet och styrka, god kemikalieresistens mot bland annat syror, basiska lösningar och rengöringsmedel.

NORYL™ Resin lämpar sig för en mängd olika applikationer, främst där bra balans mellan mekaniska och kemiska egenskaper är nödvändigt. Materialet används vanligen i applikationer som elektronikprodukter och sanitetssystem. Det finns ett stort utbud av material godkända för kontakt med dricksvatten.

Genom att blanda NORYL™ Resin med andra tillsatser, som exempelvis glasfiber, går det att förbättra de redan goda egenskaperna ytterligare.

MaterialFamilj

PPO

leverantör

error: